søndag den 9. juni 2013

Vinderfisken genudsat

Niels Buch med vendergedden på 11,80 kilo
I lørdags var det blevet tid til Lystfiskeriforeningens årlige fiskekonkurrence, nemlig den traditionsrige ”Furesøkonkurrence” som i år blev afholdt for 110. gang. Der var hele 24 både tilmeldt, som alle stod ud på søen i samlet flok i det første morgenlys kl. 04.00.

Der var i den foregående uge taget flere gode sandarter på søen, så der var selvfølgelig stor spænding om der igen var kommet sandarter på søen, efter et par særdeles sløje sæsoner. Under fiskeriet kom der meldinger ind til dommerbåden så fangsterne på søen kunne følges. På denne måde havde deltagerne mulighed for at høre om hvor store fiskene skulle være for kunne gøre sig gældende i konkurrencen. Der var også mulighed for ”catch and release”, idet der ved registreringen om morgenen, blev udleveret et ”skilt” som fisken skulle fotografers med.  Ved indvejningen skulle der så fremvises et billede af fisken på kamera eller smartphone og fisken talte så med i konkurrencen.

Solopgang over Store Kalv
Ved indvejningen på honnørbroen ved Holte sejlklub, skulle det vise sig at fiskeriet havde været rimeligt.  
 Der blev fanget 3 sandarter under konkurrencen, to 3 kilo´s fisk og en bamse på hele 7,90 kilo. Fisken på 7,90 kilo var dog helt deform. Den havde størrelse som en fire kilos fisk, men maven var på størrelse med en fodbold! Da fisken blev skåret op, skulle det vise sig at det var en stor byld eller knude som var vokset uhæmmet.  Der blev også fanget en del gedder, hvor vinderfisken var et flot eksemplar på 11,80 kilo, en fisk som blev registreret via foto i båden og genudsat straks efter.

Mit eget udbytte af dagen blev en håndfuld gedder, hvor den største vejede lige omkring de 6 kilo. Da jeg ikke havde nået at fiske agnskaller inden fiskeriet, trak jeg rundt med diverse woblere og gummiål, men det virker jo også fint.


Efter indvejningen var der fælles frokost for alle deltagere på LF stationen i Holte, hvor ”stationsforstanderen” Poul havde gjort klar og tændt op i den store grill.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar