torsdag den 25. september 2014

Småbåds konkurrencer

I de to første weekender i september har jeg fisket småbådskonkurrencer, hvor jeg fisker sammen med Cees Vader og Martin Hubert fra Martins båd. Den første weekend var det Småbådsklubben som afholdte DM i småbådsfiskeri fra Helsingør. Fiskeriet kørte helt godt for os den første dag og vi formåede at lande 10 arter på førstedagen, hvilket gjorde at vi førte konkurrencen efter lørdagens fiskeri.

Et par fine fladfisk fra DM weekenden
Søndag morgen var det bare med at komme tidligt op, for fiskeriet startede kl. 06.00. Vi havde selvfølgelig lagt en plan for søndagens fiskeri, men desværre går planer ikke altid helt som de burde. Vi havde en yderst vanskelig dag og alt det vi prøvede, ville ikke rigtig lykkes, så det var op af bakke hele dagen. Ved indvejningen kunne vi se at de bådteams som lå lige bag os, havde haft et godt fiskeri, så vi kunne godt regne ud at førstepladsen ikke var inden for rækkevidde mere.

Ved præmie uddelingen viste det sig at vi alligevel holdt os i Top 3, idet vores 13 arter netop placerede os på en 3. plads, noget vi kun kunne være tilfredse med, efter søndagens nedtur på vandet.

Det var i øvrigt et rigtig flot arrangement som Sjællands Småbådsfiskeklub havde fået stablet på benene, med stort telt på havnen, fælles morgenmadsspisning inden fiskeriet, spisning lørdag aften og et imponerende præmiebord. Vi vandt præmier til en værdi af ca. 29.000 kr.

Nogle af bådene venter på startsignal lørdag morgen
Weekenden efter var det så Garmin Fiskefestival fra Borstahusen havn i et svenske som det gjaldt, hvor vi igen fiskede i det nordlige Øresund. Her var det lørdagens fiskeri, som gik helt galt for os. Vi indvejede 9 arter, hvilket kun placerede os på en foreløbig 17. plads efter lørdagens fiskeri. Lørdag aften var der fælles grillbuffet på campingpladsen, så her var vi selvfølgelig ofre for en del kærlig mobning.

Søndag morgen var vi klar igen og startede på en frisk. Nu gik det hele pludselig helt fint og vores plan for dagen kørte helt OK. Vi lykkedes stort set med at fange de arter som vi satsede på og da der var indvejning, skulle det vise sig at vi faktisk havde gjort det helt godt i forhold til de andre både. Med i alt 14 arter fiskede vi os helt op på en samlet 5. plads, kun 28 point fra 3. pladsen og det er ikke meget i denne konkurrence.


Nu kunne vi se tilbage på to konkurrencer, som ikke helt havde kørt som vi havde håbet på, men som tingene og fiskeriet udviklede sig over de to weekender, så var resultaterne egentlig udmærkede.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar