onsdag den 25. september 2013

DM i fladfisk

I weekenden stod den igen på havkonkurrence. Denne gang var det DM i fladfisk fra Onsevig på Lolland, hvor jeg igen skulle fiske med Martin Hubert, Cees og Michael Lorentzen.
Da jeg skulle noget andet fredag aften, mødtes vi på kroen i Onsevig til morgenmad lørdag kl. 06.30.
De andre havde deltaget i konkurrencen året før, så de havde en lille ide om hvor vi skulle fiske.
Klokken 08.00 bragede startskuddet over havnen og de 161 deltagende både, spredte sig ud over Langelandsbæltet.

Vi indledte fiskeriet efter rødspætter på langelandssiden og fiskeriet gik ganske fint, der var godt med fisk, nem det kneb lidt med størrelsen. Vi fik dog en fin spætte lige under kiloet og så blev jagten sat ind på en pighvar. Martin havde på forhånd fået positionen på en plads som skulle holde hvarrer, men efter en intens indsats måtte vi erkende, at oplysningen ikke helt havde holdt vand, vi havde ikke haft den mindste kontakt med pighvarrene.

Nu var tiden efterhånden fremskreden, så vi var en smule rådvilde. Med hjælp fra gode fiskekammerater fik vi dog en en position hvor de tidligere på dagen havde fanget hvarre. Den sidste 1,5 time blev brugt her og det lykkes at fange to pighvarrer, med den største på 1,150 kilo.

Lørdag aften var der fællesspining på kroen og her fik alt den gode mad som vi kune spise. Vi hyggede herefter med et par fadøl, inden turen gik tilbage til vores senge, så vi kunne være friske til søndag morgen.

Søndag blev fiskeriet indledt med at prøve at fange en større hvarre, idet dette var nødvendigt, hvis vi ville helt til tops. Nogle timers fiskeri på vores nye hvarreplads gav da også syv stk indenbords, men der var desværre ingen som var større end den største fra om lørdagen.

De sidste timer skulle der fiskes efter skrubber og store isinger. Det gik også helt fint, idet vi løb ind i et forrygende fiskeri på lavere vand.

Klokken 14.00 skulle vi være i havn og den afsluttende indvejning skulle finde sted. Mens vi ventede på det endelige resultat, var der udlevering af "moleøl" og slag af pølser og meget andet godt.
Da den endelige stilling var gjort op, skulle det vise sig at vi var endt på en samlet 6. plads. Ikke et dårligt resultat ud af 161 både, men vi ville nu gerne være hoppet op i Top 3. Men med det bedre kendskab som vi har fået til pladserne dernede, så må det være målet til næste år.

Alt i alt, er det et superflot arrangement, som de har fået op og køre nede i Onsevig. Der er virkelig meget som skal klappe, når der er 450 deltagere, men alt kører rigtig godt, så jeg kan kun anbefale alle at deltage i dette hyggelige arrangement i de kommende år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar