onsdag den 18. september 2013

Min debut som konkurrence havfisker

I weekenden fik jeg min debut som konkurrence havfisker, idet jeg deltog i Garmin Fiskefestivalen fra Borstahusen nord for Landskrona. Jeg var med i "Team Blæser" hvor Martin Hubert er skipper og Cees Vader også er med. Det er to erfarne øresundsfiskere, som blev nummer 1 og 4 i de nyligt afholdte europamesterskaber i havfiskeri, så jeg var i gode hæner.

Konkurrencen går ud på at fange så mange arter som muligt, idet der kun kan indvejes en fisk af hver art pr. team.

Vi kørte til Borstahusan fredag eftermiddag, hvor vi lige kunne nå et par timers "træningsfiskeri" inden vi indlogerede os i en hytte på campingpladsen nær havnen.

Lørdag morgen startede konkurrencen kl. 07.30 og straks satte mange af bådene kursen mod nord, hvor der skule fiskes efter hvarrer på "Lappen" Vi startede også med dette fiskeri og det lykkedes inden for en rimelig tid at lande en hæderlig slet- og pighvarre og så var det ellers videre.
Fiskeriet kørte efter skemaet i de næste timer og der kom både sej, berggylt, ulk, savgylte og håising ombord, så det tegnede rigtigt godt. Vi sluttede dagen med at fiske sild og torsk, så da vi sejlede mod havnen, havde vi hele 16 arter ombord.
Om aftenen var der fællesspisning på havnens restaurant, et rigtig hyggeligt arrangement, hvor der blev snakket fiskeri og fortalt røveristorier hen over bordene.
Her blev dagens resultat også offentliggjort og det skulle vise sig at dagens fine fiskeri, foreløbigt havde placeret os på den samlede førsteplads.

Søndag morgen var vi klar på at forsvarer vores fornemme placering, så taktikken blev lagt. Vi manglede stadig at fange en kuller, så det var her at dagens første fiskeri blev lagt. Det lykkedes desværre ikke at fange en kuller, så efter et par timer blev der satset på at forbedre vores fladfisk fra lørdagens fiskeri. Her gik det bedre, idet vi formåede at fange ising, skrubbe, rødspætte og en knurhane som var størrre end de fisk som vi havde indvejet om lørdagen.
Resten af dagen blev brugt på at fange en kuller og ca. en halv time før konkurrencens afslutning, lykkedes det endelig at fange den fordømte kuller, der var dog tale om et lille eksemplar på 240 gram, men det var dog en kuller.

Nu blev kursen sat mod havnen, hvor indvejningen skulle finde sted. Det var med spænding at vi forhørte os om de andres fangsterog især et team havde gjort det rigtig godt, nemlig Benny fra Gøteborg. Han havde forbedret flere arter og fanget hele 6 nye arter i forhold til om lørdagen, bl.a. havde han fanget både glyse og blåstak, et par fisk som bestemt ikke er hverdagskost på Øresund.
I vores "hovedregning" var det sansynligt at Benny havde overhalet os i den samlede stilling, men det var meget tæt, så præmieuddelingen blev ventet med spænding.

Her skulle det vise sig at stillingen var enddog meget tæt, idet der kun var to point mellem 1. og 2. pladsen. Desværre faldt det ud til Benny´s fordel, idet de havde 997 point mod vores 995 point.
Men en 2. plads i dette skrappe felt af havfiskere var bestemt ikke dårligt og da vi havde flere point end vi havde i vores "slagplan" for konkurrencen, kunne vi kun være tilfredse.

Det var en rigtig spændende konkurrence, som stiller store krav til teknik og pladskendskab for at fange de mange forskellige arter. Martin og Cees fangede elvfølgelig flere fisk end jeg gjorde, men jeg lærte en masse, som jeg kan bruge i mit videre fiskeri, måske allerede i den kommende weekend, hvor vi fisker DM i fladfisk fra Onsevig på Lolland.
En stor tak til Martin og Cees for en hyggelig , lærerig og særdeles inspirende weekend, nu skal de bare passe på, for jeg bliver karp i de næste års havkonkurrencer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar