onsdag den 22. oktober 2014

Geddesæsonen endelig i gang

Så startede gedde sæsonen endelig i lørdags. Turen gik til den store runde i det vestsjællandske og for en gangs skyld var der ikke levende skaller med i tønden, men woblere og gummidyr i tasken.

Jeg havde Rasmus med i båden og da vi sejlede ud på søen om morgenen, viste vejret sig fra sin bedre side. Der var en jævn vind fra syd, absolut tålelige forhold på denne sø. Vi fik sat vores stænger med både paravaner med højt fiskede agn og bundfiskede woblere, så der ikke var en eneste gedde som skulle kunne undgå vores agn.

Vi fiskede langs kanten på 7-10 meter vand og det varede ikke længe, inden den første gedde måtte en tur omkring båden. Der var rigtig mange fødefisk at se og der var også en del tydelige ”bananer” som stod blandt disse. De første par timer var fiskeriet rigtig fint, men det var tydeligt, at det var de bundnære agn, som gav mest.

En fin gedde i rigtig flotte farver

 Op ad formiddagen gik fiskeriet noget ned i kadence. Fødefiskene var der stadig, men ”bananerne” var ikke til at se mere. Det blev dog til fisk, men det var absolut ikke vildt.

Vi prøvede nogle nye områder af søen, det gav da også fisk, men det stadig noget spredt.

Vandtemperaturen var 14 grader, hvilket er meget højt for årstiden, men fiskene var i meget fin kondition og der var kun et par enkelte, som var lidt tynde og lignede ”genbrugsfisk”

Rasmus med dagens største gedde
Midt på eftermiddagen sejlede vi atter mod land og kunne se tilbage på en herlig dag på søen. Vi fik 17 gedder i båden, hvor den største var 6,40 kilo.


Nu er gedde sæsonen endelig skudt i gang, så jeg må hellere få fyldt agntønderne med store friske skaller til de kommende ture. Jeg glæder mig allerede.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar