lørdag den 2. maj 2015

Jeg er en uværdig lystfisker

Meget har jeg prøvet i mit efterhånden lange liv i den danske lystfiskerverden, men man kan stadig blive overrasket. Først på ugen modtog jeg en mail fra en person, som er særdeles aktiv på forskellige ”fiskeforums”.

Dette alt- og bedrevidende orakel, som jeg faktisk ikke kender i forvejen, skrev at jeg var en uværdig lystfisker, da han på min blog havde set at jeg fiskede i put and take vande efter ørreder.
Jeg troede faktisk at det var ironisk ment, men da jeg fik svar på mit spørgsmål om dette var tilfældet, fik jeg den besked tilbage, at det sandelig var ment i ramme alvor. Han havde mistet al respekt for mig og mine synspunkter og mente virkelig at jeg var uværdig.

Jeg må indrømme at jeg sad noget betuttet bag skærmen. Hvordan kan et menneske, som jeg ikke engang kender, finde på at sende mig en mail, hvor han uden videre dømmer mig og mit fiskeri som uværdigt.
Jeg fisker i et vand hvor jeg gerne må fiske, jeg fisker efter en fisk som er lovlig at fange, jeg fanger fiskene på lovlig og sportslig vis, jeg bruger fiskene i mit køkken efterfølgende, så hvad er det som er uværdigt.

En herlig P/T fisk fra sidste weekend
Det som er problemet i oraklets verden, det er jo nok at det foregår i et put and take vand, et fiskeri som i åbenbart ikke passer ind i oraklets moral. Han føler sig nok hævet over de mange tusinder som finder glæde ved at fiske i netop P/T søerne, et fiskeri som skaber rigtig mange nye lystfiskere og et fiskeri som får rigtig mange mennesker ud og bruge og nyde naturen, mange som ellers ikke ville være kommet ud.

På trods af at jeg nu er stemplet som en uværdig lystfisker af oraklet, så vil jeg selvfølgelig stadig fiske i P/T søerne efter ørreder nogle gange om året. Jeg har stor fornøjelse af dette fiskeri og jeg er hamrende ligeglad med hvad oraklet mener om mig og mit fiskeri.

Og helt ærligt, hvad i hede hule helvede rager det egentlig dig!11 kommentarer:

 1. Hej Steen, selvom jeg ikke har følt behov for at frekventere en P/T i næsten 20 år, så har jeg intet problem med dem der fisker i disse vande og du har fuldstændig ret i din afsluttende bemærkning - hvis man bedriver sit fiskeri inden for lovens rammer og de gældende regler for det givne fiskevand, så bør man have lov til at udføre sit fiskeri på den måde man selv bedst synes om.

  SvarSlet
 2. Ja Steen, det er squ uværdigt, når du som lystfisker fanger nogle tamfisk, der er blevet forkrøblet af et liv i et dambrug, og efterfølgende praler med fangsten på en blog…

  Put&take svarer til, at en skovejer lukker nogle gamle tamsvin med liggesår ud i hans skov, og sælger jagten på dem til nogle jægere, som så kan prale med, at de har skudt et 'vildsvin'.

  Med venlig hilsen
  Niels Riis Ebbesen

  SvarSlet
 3. Niels, jeg tror ikke at du kan betegne mit blogindlæg som pral og har jeg påstået at det er vildfisk som jeg har fanget!

  Du har da lov til at have din mening, det blander jeg mig ikke i, men at du skriver ud til personer som ikke engang kender og dømmer dem som uværdige, det er da lige nøjagtigt uværdigt.

  Jeg er hamrende ligeglad med hvad du mener om mig som menneske og som lystfisker, men at du ligerfrem kan finde på at skrive til mig og fremføre dine meninger om dette, det sgu bare ikke i orden.

  Hvad fanden bilder du dig egentlig ind

  SvarSlet
 4. Hej Steen

  Jeg bilder mig ind, at du har denne blog på Internettet, hvor du skriver til hele verdenen, og når du på den måde stikker snuden frem, så må du også acceptere, at du skal stå på mål for de synspunkter som du har fremsat.

  Med venlig hilsen
  Niels Riis Ebbesen

  SvarSlet
 5. Hej Niels

  Jeg stiller mig uforstående overfor hvad mener du får ud af et sådant personangreb på Steen? Steen har om nogen lagt et kæmpe stykke arbejde i foreningsarbejdet bla. med fiskepleje. Steen er - om nogen - en særdeles værdig lystfisker i mine - og heldigvis også langt hovedpartens af de danske lystfiskeres øjne. Jeg driver selv en blog sammen med min makker Rasmus - everythingwithteeth.blogspot.com - og
  jf. dit udsagn så står det dig frit for verbalt/skriftligt at angribe os personligt hvis vi giver udtryk for holdninger der afviger fra dine. Fri debat er meget velkommen, misforstå mig ikke, men hvis du ønsker at problematisere P&T fiskeriet kan du belyse forholdene i dambrugene og deres påvirkning på vandmiljøet etc. men at erklære Steen for uværdig fordi han har lagt en foto på bloggen med et foto af sig selv med en fisk på en P&T sø - det er moraliserende og uværdigt i mine øjne, og foragt for Steen og hans store arbejde for at vi alle sammen - også dig! - kan få bedre fiskeri nu og i fremtiden.

  Venlig hilsen Mads

  SvarSlet
 6. Hej Mads.

  Jeg har intet i mod Steen Lyngsø som person, og jeg har egenlig betragtet ham som en seriøs og kompetent lystfisker, lige ind til han postede et blogindlæg fra en fisketur i Simons put-hul. Og det er noget ævl, at du kalder min kritik for et personangreb, jeg har kun fremført nogle saglige kritikpunkter, som hverken du eller Steen har kunnet afvise.

  Prøv at ta' et grundigt kig på dette billede som Steen viser frem af hans fangst - http://1.bp.blogspot.com/-CD5qCkRK7ik/VTVeH_nLkNI/AAAAAAAAAdI/oIq4WGK2WXE/s1600/IMG_5176.JPG - alle seks fisk har afslidte/afbidte hale- og brystfinner, den forreste fisks brystfinner er helt væk.

  Og det er nu en gang sådan, at når en lystfisker køber en billet til en put&take sø, så er han med til at holde gang i de dambrug som opstemmer og forurener vandløbene, for det er dem der producerer de fisk som bliver udsat i put&take søerne.

  Med venlig hilsen
  Niels Riis Ebbesen

  SvarSlet
 7. Kære Niels

  At prøve på at fremføre nogle seriøse argumenter overfor dig, det kan man da godt opgive på forhånd, du vil jo overhovedet ikke se bort fra den måde som du anskuer tingene på og det er uanset hvor langt de så end er ude i vores andres verden. Man kan jo blot prøve at Google dig, så skal man bare se :-)

  Jeg vil ikke bruge mere tid på at kommenterer på dine indlæg, du vil jo altid have det sidste ord, uanset hvad, så det er en ulige kamp.
  Et fint eksempel er at du ikke kalder det et personangreb på mig, hvad vil du så kalde det når du henvender mig direkte til mig og kalder mig uværdig mm. Det er da ikke et sagligt kritikpunkt overfor P/T fiskeriet som du så fint skriver.

  Jeg lever fint videre med at jeg i dine øjne har mistet al værdighed :-)

  SvarSlet
 8. Kære Steen,
  Du er naturligvis mere end velkommen til næste omgang aftenkonkurrence, vi er MANGE uværdige som er samlet, og med lidt held vil der også være ikke-økologiske og hårdtristede frankfurtere inden vi starter. NRE skal man bare ignorere, der er noget galt i tagetagen. Mange hilsener Simon, Simons P&T

  SvarSlet
 9. Nils har lyst til at komme og knægge næbet på dig ! Mvh en p&t fisker

  SvarSlet
 10. Hva' Steen, det er godt nok nogle hyggelig put&take venner du har….

  Med venlig hilsen
  Niels Riis Ebbesen

  SvarSlet
 11. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet