søndag den 8. november 2015

Endelig startede rovfiskesæsonen

På grund af arbejde og en masse andre ting, var jeg endnu ikke kommet i gang med rovfiskene i efteråret. Men i dag skete det endelig. Vi skulle have været på Sorø søerne til en venskabs dyst med Sorø foreningen, men det blev aflyst på grund af det hårde vejr.
I stedet blev det til en tur til St.Vejleå, hvor aborrerne skulle stå for skud.
Dan havde havde inviteret, han havde sørget for skaller, så jeg skulle bare møde op med stangen og mig selv, det kunne jeg da ikke sige nej til :-)

På grund af nattens hårde vestenvind, var vandstanden i åen meget lav. Vi startede dog fiskeriet med tro på tingene, det skulle nok lykkes at få nogle aborrer på land.
Fiskeriet er ikke rigtigt kommet i gang i åen i år, om det skyldes det varme vand i bugten og den lave saltholdighed eller et voldsomt garnfiskeri, det er vi ikke rigtig klar over, men det er ikke som normalt på denne årstid.

Vi fik dog lidt fisk på land i løbet af formiddagen, uden at det blev det helt vilde, men efterforholdende var det fint. Det var tydeligt at fiskene var forsigtige, idet vi havde svært ved at kroge de fisk som huggede på vores små skaller og det fisk vi fik ind, var stort set alle meget yderligt krogede, hvilket også bevirkede, at vi mistede usædvanligt mange fisk.

Da vi stoppede fiskeriet først på eftermiddagen, kunne vi se tilbage på nogle gode timer ved bredden af St.Vejleå. Jeg havde vel fanget omkring 20 aborrer, med 1200 grammer på toppen.Der var en del som fiskede med jig ved åen, men de fik stort set kun fejlkrogede fisk. Det var ganske få som havde bidt selv. De fleste fisker fornuftigt nok med jiggen og prøver at undgå at fejlkroge fiskene, men desværre var det nødvendigt at bede et par stykker om at indstille fiskeriet, idet de direkte rykfiskede efter aborrerne.

Det er mig også uforståeligt, at lystfiskere stadig lader sig fotografere med fisk som er fejlkrogede, fisken tæller jo ingen steder, så billedet er jo intet værd. Og det er vel at mærke lystfiskere som har det rigtige grej og bærer det fineste tøj fra de rigtige grejproducenter, det hører vel ikke rigtigt sammen !!

Tak til Dan og Lars Erik for en hyggelig dag ved åen og en stor tak til Dan for skaller og madpakke :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar