mandag den 25. januar 2016

Opstart af Køge Bugt Fiskepleje

Det er ikke blevet til meget fiskeri i de sidste par måneder. Jeg har faktisk kun været ved eller på vandet to gange siden starten af november og det har været med et særdeles ringe udbytte.
1. januar var jeg ved St. Vejleå, men 4 timers fiskeri bød kun på en enkelt mistet fisk. I søndags gik turen så ud på Øresunds bølger, men vi ramte en yderst ringe dag som kun gav 8 mindre torsk til 28 mand på 8 timers fiskeri! Ikke et prangende resultat med sundets topbåd "Fyrholm", men forholdende var bestemt heller ikke nemme.

Det er dog så blevet til en hel del forenings arbejde i denne periode, bl.a. har jeg været med til at starte et spændende projekt op med de andre klubber omkring Køge Bugt
Tirsdag d. 19. januar 2016 samledes en række forenings repræsentanter til møde i lokalerne hos Bjørnens Sportsfiskerforening på den gamle Roskilde Kro i Albertslund.

”Formålet med mødet var at igangsætte en projektgruppe, som skal åbne op for et samarbejde omkring forbedringer af grundlaget for vores fiskeri. Vi dækker geografisk området fra Stevns i syd og ind til og med København i nord. Opgaveområderne besluttede vi faktisk på et tilsvarende møde tilbage i august 2014, men nu sætter vi for alvor i gang. Vores opgaveområder handler grundlæggende om at skabe forbedringer for det rekreative fiskeri til glæde for alle lokale lystfiskere. Vi dækker temmelig bredt, og foreløbig arbejder vi ud fra en 12 punkts opgaveliste, som er lagt ind på vores nye Facebook profil, som hedder Køge Bugt Fiskepleje.

Køge Bugt Fiskepleje er som udgangspunkt et samarbejde mellem lyst- og sportsfiskerklubberne omkring Køge Bugt. Der er på nuværende tidspunkt over 3.000 medlemmer i de tilsluttede klubber.

Hvad der er ganske væsentligt er, at projektarbejdet er åbent for alle lystfiskere i området. Det er altså ikke kun åbent for foreningsfolk, men bestemt også for ikke-foreningsfolk. Alle lystfiskere i området får jo glæde af de forbedringer, som vi nu arbejder på at skabe, så der er god mening i, at alle kan være med i arbejdet på at forbedre det rekreative fiskeri.

Fra en tidligere udsætning i Ishøj
Vi vil bl.a. arbejde på at øge udsætningerne, at få begrænset det omfattende og ødelæggende kystnære garnfiskeri, restaurere områdets vandløb for at styrke fiskebestanden, arbejde på at styrke områdets unikke aborrebestand i brakvandet, og vi vil også forsøge at få en regulering af den alt for store bestand af skarv. Vi vil også gøre en øget indsats for i større udstrækning at få de unge og børnene ind i vores hobby.

Køge Bugt Fiskepleje vil også arbejde på at styrke det almene samarbejde mellem områdets lyst- og sportsfiskerklubber f.eks. ved at arbejde sammen om ture og andre begivenheder.Køge Bugt Fiskepleje er ikke kun for klubber og foreninger, vi er naturligvis også åben for individuelle personer som vil være med i arbejdet med at styrke det rekreative fiskeri i området.
Køge Bugt Fiskepleje vil også arbejde på at styrke det almene samarbejde mellem områdets lyst- og sportsfiskerklubber, f.eks. ved at arbejde sammen om ture og andre begivenheder.
Køge Bugt Fiskepleje er ikke kun for klubber og foreninger, vi er naturligvis også åben for individuelle personer som vil være med i arbejdet med at styrke det rekreative fiskeri i området.

Initiativet er kommet fra primært Ishøj Sportsfiskerklub, Køge Sportsfiskerforening og Bjørnens Sportsfiskerforening i Albertslund. Vi har fået opbakning fra Stevns Lystfiskerforening, Solrød Sportsfiskerklub Regnbuen, Greve Sportsfiskerforening, Vallensbæk Lystfiskerforening, Albertslund Sportsfiskerklub, Hvidovre Sports og Lystfiskerforening og Sjællands Småbådsfiskeklub, og der er flere andre foreninger og individuelle lystfiskere, som også har meldt deres interesse.

Så vi er i gang, og nu gælder det om at få så mange som vel muligt engageret i vores Køge Bugt Fiskepleje projekt, så læs mere om det på Facebook.1 kommentar:

  1. Godt stort stykke arbejde der bliver gjort det kan man kun have stor respekt for.

    SvarSlet