onsdag den 10. februar 2016

DHF´s Pokaltur

I søndags var det blevet tid til Dansk Havfiskerforbunds traditionelle pokaltur. Det var muligt at vælge om man ville bulefiske eller fiske fra drivende båd. Jeg havde valgt at tage med en ”bulebåd”, så jeg havde booket mig ind på Fyrholm. Hubert havde inviteret på morgenmad i kabyssen, så jeg var allerede ombord på båden kl. 06.00.
Efter en god gang morgenmad med blødkogte æg, ost, pølse, juice og en masse andet godt, tak for det Møller, var det tid til lodtrækning om pladserne ombord. Jeg fik pladsen i stævnen, ikke den bedste plads til dette fiskeri, men det kunne jeg jo ikke lave om på.

Aktivitet på Sværd inden afgang om morgenen
Kl. 07.00 lagde vi fra kaj og kursen blev sat mod pladserne nord for Helsingør, hvor skipperen mente der var størst chance for at finde fiskene. Fiskeriet havde ikke været godt i den seneste uge, så det var med lidt bange anelser, at man så frem mod dagens fiskeri. Men måske det havde ændret sig til i dag J

Det skulle dog hurtigt vise sig, at det heller ikke var denne dag, at fiskeriet skulle vise sig fra sin bedre side. Hans som stod ved roret, ledte det bedste han havde lært, men der var ikke meget at se på bunden.

Svend Åges flotte torsk
Efter et par timers søgen fandt han endelig en ordentlig bule og det gav da også 3 fisk om bord. Svend Åge fik en tung fisk nede agter og da den kom til overfladen kunne vi se at den ikke bare var tung, den var også stor. Vægten viste 17,70 kilo, en tangering af års bedste på Fyrholm. En flot fisk som havde bidt rent på pirken.

Aktivitet på dagens sidste stop
Formiddagen gik uden yderligere aktivitet på fiskefronten, men lige inden det var tid til at vende næsen mod havn, tikkede en flot bule ind på loddet og Hans bakkede alt hvad skibet kunne og ramte bulen flot. Det gav 5 fisk mere ombord i det som skulle vise sig at være dagens sidste stop.
Jeg var ikke så heldig at få fisk denne dag, men mon ikke det lykkes næste gang J

Vinder af årets pokalstævne blev Svend Åge med hans flotte torsk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar