torsdag den 8. maj 2014

Horisontalt vertikalt fiskeri

I lørdags havde vi den efterhånden traditionelle P/T tur til Store Rosenbusk i Ishøj Sportsfiskerklub. Denne dag lejer vi hele søen, så det kun er os som fisker. Det giver en helt anden ro og fred, så fiskeriet og klublivet kan nydes i fulde drag.

Vi var klar  fra morgenstunden og som altid, var der også gang i fiskeriet i den første halve time. Derefter lettede tågen og solen strålede fra en skyfri himmel ned over den spejlblanke overflade, ikke lige de mest optimale forhold for fiskeriet
.
Det skulle da også vise sig at fiskene blev svære og der skulle virkelig graves finesser frem, for at overliste en fisk. I løbet af formiddagen lykkedes det mig at fange to fine ørreder. Den første blev taget på langsomt fisket "power bait" efter en synkende bombarda, det var en fin fisk på 4,35 kilo.

Dagens største fisk
Den anden fisk så jeg i overfladen lidt ude og kørte hurtigt min power bait hen foran snuden på den. Den reagerede også, men tog dog ikke min agn. Hurtigt blev spinnestangen med en gennemløber grebet og jeg lagde et kast ud til fisken. Da blinket passerede den den, fulgte den tæt efter i ca. 1 meter inden den slog væk. Et nyt kast blev lagt ud til fisken, som denne gang kun kort vendte sig mod blinket. Hurtigt ind og der var kun tid til en chance mere inden fisken var væk. Denne gang blev kastet lagt et stykke foran fisken og blinket blev spinnet noget hurtigere ind. Nu havde ørreden åbenbart fået nok, for da gennemløberen passerede fisken, huggede den resolut.

Efter en fin fight kunne Rasmus nette fisken for mig, en rigtig fin fisk på 6,80 kilo. En fed oplevelse med dette fiskeri, hvor man kan se fisken og dens reaktioner, det kan vel nærmest kaldes horisontalt vertikal fiskeri.


Turen blev afsluttet med fælles frokost, hvor Lone havde grillet pølser til den helt store guldmedalje. En rigtig god dag med en super stemning og et underholdende fiskeri.

Så har Lone gang i grillen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar