tirsdag den 25. november 2014

På fisketur under varmere himmelstrøg

I weekenden kom jeg hjem fra en fisketur til Sri Lanka og Maldiverne. Jeg var på tur med Jesper Johannesen og Henrik Hansen og formålet med turen var, at se på områdets muligheder og så bare fange nogle fisk.

Vi lagde ud med at fiske nogle dage på Sri Lanka. Den første dag fiskede vi i en sø i nærheden af hovedstaden Colombo. Vi fangede ikke så mange fisk, men det var som altid, spændende at prøve fiskeriet i et fremmed vand og det lykkedes da også at fange nogle enkelte fisk, jeg kunne bl.a. tilføje en barramundi på mit fiske CV, ikke en stor fisk, men dog en ”Barra”.

Sejlfisk på ca. 45 kilo som blev taget på en trollingfisket Rapala wobler
Derefter havde vi tre dage på havet, hvor målet var nogle af oceanets fightere på ”Popper” og ”Speed jigging”. Vi fiskede med nogle rigtig ”profbåde” fra øens sydøstlige kyst, men besætningen virkede knapt så professionelle. Vores skipper virkede mest som om at han var ligeglad og pladserne kendte han heller ikke, så det var ikke den helt store positive oplevelse at fiske i disse tre dage, som vi havde til rådighed her.
Vi fangede dog lidt fisk, Henrik og Jesper fangede en GT´er og en wahoo, mens jeg mistede en rigtig god fisk, da forfangs knuden som skipperen insisterede på at binde, sprang!

Henrik med en flot GT´er taget på Speed jigging

 Efter dagene på Sri Lanka gik turen så til Maldiverne. Her skulle vi fiske med nogle lokale og fiskeriet kendte vi ikke så meget til på forhånd. Turen ud til ”vores” ø foregik med den lokale ”færge”(træbåd), denne tur mellem øerne og med færgeskift undervejs, var en oplevelse i sig selv. Vel ankommet til øen blev vi indlogeret på et lille hotel på en helt almindelig maldivisk ø, altså ikke noget med vild luksus som man ser i turistprogrammerne, men i stedet rigtig hyggeligt og lokalt.

En utrolig flot Unicorn fish som blev taget på bundmede.

 Næste morgen stak vi til søs kl. 06.00 og efter en times fiskeri havde vi en wahoo og to sejlfisk ombord, samt en herlig stemning blandt alle. Hvilken start og hvilken kontrast til fiskeriet og ikke mindst stemningen ombord i forhold til Sri Lanka.
Dagene på Maldiverne gik alt for hurtigt og vi fiskede efter meget forskelligt. Især det lettere fiskeri med agn efter de mindre arter, var rigtigt underholdende. Der kom et utal af arter ombord, den ene flottere i form og farve end den anden.

Fin triggerfish taget på mede
Fiskerig dommen på Maldiverne er helt fantastisk og der er fisk alle steder. I havnen kunne vi gå og fiske efter farvestrålende småfisk, mens store rokker svømmede rundt og morænerne stor langs kajen under vores fødder.

Da vi sejlede fra øen og igen satte kursen mod Danmark, der var vi helt enige om, at vi helt sikkert ville vende tilbage til denne ø inden for en overskuelig fremtid.
Endnu en farvestrålende triggerfisk

 Tak til Jesper og Henrik for en fantastisk tur og et rigtig godt og hyggeligt selskab.

Jesper med en flot Wahoo som blev taget på trolling

Ingen kommentarer:

Send en kommentar