søndag den 28. december 2014

Jule trolling

I går var jeg en tur på Øresund og trolle med Mads Grosell. Vi skulle se om vi kunne komme i kontakt med et par blanke vinterørreder, men ellers ville et par trinde nytårs torsk også være godt.

Vi fik sat grejet da det var blevet lyst og det varede ikke længe, inden den første fine torsk kom indenbords. Jeg mistede kort efter en fisk på ”dipsy´en”, en fisk som helt sikkert var en bedre havørred. Ærgerligt, men nu vidste vi jo at de var i området.

De næste par timer fik vi nogle flere torsk, inden at Mads stod med en tung fisk. Fighten var noget atypisk, så vi var længe i tvivl om det var en havørred eller en torsk. Efter en tung fight, kom fisken til syne i det klare vand og vi kunne se at det var en stor torsk. Fisken kom nettet og i samme øjeblik røg krogen ud af fiskens mund, godt at den var blevet fightet med lempe. Torsken blev vejet og vægten viste flotte 9 kilo.

Mads med den flotte torsk
Da dagen var omme havde vi rigeligt med nytårs torsk i køleboksen, men vi havde ikke fået nogle havørreder i båden i løbet af dagen.

Havørrederne havde dog været i området, det kunne vi se på de optagelser som vi havde lavet i løbet af dagen. Vi havde monteret Water Wolf kameraer foran agnen, så da Mads kom hjem og så disse optagelser i gennem, kunne han se at der havde været adskillige havørreder oppe ved agnen i løbet af dagen, de var dog ikke blevet kroget. Det kunne også forklare de mange ”småhug” som vi havde set på stængerne i løbet af dagen.

Dette var helt klart noget som satte tankerne i gang, havde vi fået nogle af disse fisk, hvis vi havde grebet fiskeriet anderledes an. Nu kørte man bare videre med det grej som plejer at virke, men man burde nok have prøvet noget andet. En ting er helt sikker, men kan lære meget med de muligheder som disse kameraer giver.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar