tirsdag den 17. februar 2015

Årets første rimter

I søndags skulle der fiskes og på grund af den hårde blæst, var en geddetur på søen udelukket. Det blev i stedet til en tur til Tryggen, hvor jeg ville prøve om der var kommet nogle rimter i den mellemste del af åen.

Flådstangen blev gjort klar og ormebøtten var fyldt, så nu var det bare med at få afsøgt noget vand.

Det er altid en fornøjelse at komme ud med flådstangen i strømvand og affiske de lovende spots, mens man arbejder sig nedstrøms. Der var da også liv i åen denne dag og det varede ikke længe før end den første rimte måtte en tur i fangstnettet. Det var ikke den største fisk, men det var årets første.

Årets første rimte er altid en fornøjelse og en sikker forårsbebuder
I løbet af dagen blev det til flere fisk. Jeg fik rimter på forskelige steder, men mærkeligt nok, fik jeg kun en fisk på hvert sted, selvom rimter oftest står flere fisk sammen når de først er fundet.
Dagen bød også på en god håndfuld havørreder, der dog alle var nogle slanke nedgængere. De bød dog på god underholdning, inden de forsigtigt blev afkroget i nettet og fik deres frihed igen. Jeg vejede dagens største havørred i nettet og den trak vægten ned på 2,85 kilo.

Dagens største rimte vejede 1,68 kilo
Det blev til nogle herlige timer ved åen og hvor er det herligt at foråret nærmer sig hurtigt, så rimtefiskeriet kommer op i fulde gear.

En af de slanke "nedfaldere" som hurtigt blev genudsat

1 kommentar:

  1. Flot rimte,det er ikke hver dag man ser en rimte/fangst,smuk fisk tillykke med fiskene

    SvarSlet