torsdag den 26. februar 2015

Opfordring til DSF

Vi har i øjeblikket store problemer ved St. Vejleå, med rykfiskere som kommer når mørket falder på og ”fisker” efter den unikke og sårbare aborrebestand. Der er i de senere uger fundet flere og flere redskaber, som bruges til dette svineri. Det er ”rigs” som er lavet af kvalitetskroge, så der er ingen tvivl om de er utroligt effektive og at der bliver landet mange fisk under mørkets gerninger.

Rig til rykfiskeri fundet ved St.Vejleå

Vi har fra Ishøj Sportsfiskerklubs side, prøvet at komme dette ”fiskeri” til livs, ved at intensivere kontrollen i aftentimerne. Det er desværre næsten umuligt at være på pletten hele tiden, så problemet er svært at komme til livs. De personer som dyrker dette rykfiskeri, ved jo også at det ikke har de store konsekvenser, så de kommer bare igen, selvom de er blevet bortvist flere gange.

Selvom man ikke må sige det, så er det i stor stil østeuropæere, som kommer og ”stjæler” vores fisk. De fanger ikke bare mange fisk, de skader selvfølgelig også rigtig mange, som blot bliver revet op af de store trekroge. Nu er det ikke bare rykfiskeri som bliver dyrket af denne befolkningsgruppe, der bliver også overfisket og sat garn i åer og søer i stor stil, så mange småvande i Københavnsområdet, er stort set blevet tømt for fisk.

Man må mene at dette problem, som eksisterer rigtig mange steder, burde være en sag for Danmarks Sportsfiskerforbund. Vi har fra klubbens side også rejst problematikken over for DSF flere gange, bl.a. på et møde med formanden som vi havde i vores klubhus for nogle år siden. Man var fra DSF´s side glade for at vi tog emnet op og svarede at man ville kigge på problematikken og tage sagen op. Vi har dog ikke siden hørt det mindste om denne sag fra forbundets side.

Det kan være at man i DSF er blevet lidt nervøs for ”racismespøgelset”, som jo desværre dukker op, hver gang man kommer til at nævne at det er nogle fremmede som skaber problemer. Man kan måske godt forstå, at denne sag kan være en kedelig sag, rent politisk, at tage fat på, men man må efterhånden erkende, at de mange frivillige timer som bliver brugt på vand- og bestandpleje, er skønne spildte kræfter, hvis dette misbrug af vores vande for lov at forsætte.

Så herfra vil jeg gerne opfordre DSF og andre grønne organisationer for den sags skyld, til at følge op på sagen og forsøge at gøre noget ved den. Den kunne måske også være med til at vende mundvigende lidt mere opad på de sjællandske lystfiskere, når talen falder på forbundet.


Bemærk venligst at dette ikke skal opfattes som en kritik, men som nævnt, en opfordring J

2 kommentarer:

 1. Hvorfor skulle DSF gøre noget ved dette?
  Det er en sag for fiskerikontrollen og politiet.

  SvarSlet
 2. Hej Anonym

  Det er jo nødvendigt at en organisation tager problematikken op hos de relevante myndigheder og da DSF varetager lystfiskernes interesser, er det vel naturligt at det er dem som står for dette.

  Da DSF ved en tidligere lejlighed har været positive omkring at tage sagen op og var enige i problematikken omkring dette misbrug af vores vande, så er det vel indlysende at jeg gerne vil opfordre dem til at følge op på sagen.

  SvarSlet