mandag den 6. april 2015

Sidste udkald for de tunge aborrer

Vi skulle egentlig have været på en trollingtur efter Østersølaks, men da vejrudsigten lovede 8 m/sek fra øst, så blev turen aflyst aftenen før.

Vinden kunne dog ikke genere på land, så næste morgen blev kursen sat mod St.Vejleå, hvor jeg efter et lille tip, ville prøve at overliste en rogntung aborre.

Dan var på plads ved åen og han havde agnen/rejerne klar, så det var bare at møde op med stangen og gå i gang. Fiskeriet var ikke det helt vilde, men der kom da fisk på land. Det var mest små fisk som lod sig overliste, men der var da også fisk på kilo´et som måtte en tur forbi bredden.

Dagens største aborrer i fineste kondition
Ulrik, Thoke og Birger var også ved åen, så der var samling og hygge på ”slusehjørnet” i det fantastiske vejr.
Fiskeriet var på det udmærket gennem formiddagen og vi fangede jævnt med aborrer. Det var som om at fiskene kom i ”klumper” hvor der blev fanget flere fisk, mens det virkede dødt på andre tidspunkter.
Over middag fik jeg et godt tungt hug langt ude i kastet og efter en god fight, gled en flot aborre ind over net rammen. En tur på vægten afslørede at det var ny års bedste for mit vedkommende, nemlig en flot aborre på 1,590 kilo som var i den fineste kondition.

Fin aborre som er klar til landing
Det blev en rigtig fin formiddag hvor jeg fik 15 fisk, hvor de 4 var over kiloet. Et absolut godkendt resultat. Fælles for stort set alle fiskene var, at de var særdeles rogntunge, så med tanke på den kommende uges vejrudsigt med temperaturer på 15-17 grader, så er gydningen nok meget nært forestående.
Så det er derfor nok absolut sidste udkald, hvis man skal nå at fange en rogntung fisk i dette forår.

Dan med en fin aborre på 1,350 kilo



1 kommentar:

  1. Rigtig flotte aborre fisk i der har fanget,tillykke med fiskene til jer begge to..

    SvarSlet