torsdag den 24. marts 2016

Så er det forår

For mig er rimten den sikre forårsbebuder. Når fiskene trækker op i Tryggevælde å i forbindelse med gydningen i marts måned, så skal jeg bare ned og fiske med matchstangen i strømvandet.
Det er et af fiskeårets højdepunkter, så det vil jeg ikke gå glip af. Det er ikke fordi at rimten er den store fighter eller gør sig bemærket på anden spektakulær vis, men jeg har dyrket dette fiskeri i rigtig mange år og nyder de første forårsdage ved åens bred i fulde drag.

Dagens største rimte
I år var selvfølgelig ingen undtagelse, så der blev pakket en lille rygsæk med de nødvendige grejer og selvfølgelig en termokande med kaffe.  Den sparsomme oppakning skyldes at jeg gerne vil gå langs åen og affiske en masse vand.
Vel fremme ved åen travede jeg nogle kilometer opstrøms og begyndte fiskeriet der. Meningen var så at fiske mig tilbage til bilen over de næste timer og på denne måde få fisket en masse pladser af.
Den første plads er et klassisk stræk, hvor der næsten altid står rimter på et dybere stykke af åen.
Her brugte jeg et par timer som gav 4 rimter, men dog ingen med størrelse på.
Herefter gik turen ned af åen, hvor jeg kunne ”plukke” en rimte eller to på de pladser som typisk holder fisk.

Den har været stor da den gik op i åen i efteråret

På et tidspunkt nåede jeg til et sving som følges af et dybt stykke å, hvor der ofte står en havørred. Flåddybden blev øget og jeg lod ormen køre med strømmen. I det første drev skete der intet, men da jeg lod ormen køre gennem det dybere parti igen, kom der et kontant hug.
Efter en sjov fight på det lette grej, kunne jeg lande en havørred på 4,36 kilo. Det var en tynd ”nedfalder”, så den blev vejet hurtigt i fangstnettet og blev så genudsat. En fin ”bifangst” under rimtefiskeriet J

Eftermiddags stemning ved åen
Jeg fiskede mig ned gennem åen og fik flere rimter. På en af de sidste pladser som jeg fiskede, fik jeg endnu et hug og jeg kunne straks mærke at de var en bedre fisk. Efter en lidt nervepirrende fight, kunne jeg nette en smuk hunrimte på 2,20 kilo som også blev dagens største.
Da jeg nåede retur til bilen i dagens sidste lys, kunne jeg se tilbage på endnu en herlig forårsdag ved ”Tryggen” som havde givet 15 rimter og 2 havørreder.

1 kommentar:

  1. Nu du har hygget dig med lystfiskeriet så er alting jo godt,tillykke med fiskene.

    SvarSlet