søndag den 17. april 2016

Udsætning ved Sjællandsbroen

Vi har jo startet Køge Bugt Fiskepleje (KBF) op for at ophjælpe fiskebestandene og forbedre fiskeriet i oplandsområdet. I København er der jo mangel på gydevand til havørrederne, så her kan fiskeriet kun forbedres gennem udsætninger. Derfor har en af KBF´s første opgaver været, at komme i gang med udsætninger her.
Planen var at dette skulle iværksættes fra 2017, men vi blev enige om at forsøge at få fisk i vandet allerede i dette forår.

For at forbedre fiskeriet i København, ville vi gerne sætte fisk ud ved slusen, som afvander hele Vestamager. Et ideelt udsætnings sted for en forbedring af fiskeriet ved Sjællandsbroen og hele Københavns havn, idet kanalen som kommer fra denne sluse, udmunder i den sydlige del af Københavns havn.
Vi fik den fornødne udsætningstilladelse fra DTU Aqua, mod at vi selv finansierede indkøbet af fiskene.
Dette blev startskuddet til en hurtig og lidt satset indsats, idet fiskene skulle bestilles straks, hvis vi skulle nå at få dem udsat i foråret. Vi tog en hurtig beslutning og bestilte fiskene og så måtte vi efterfølgende ud og skaffe pengene.

De små ørreder ankommer til deres nye "hjem"
For at gøre en lang historie lidt kortere, så blev fiskene leveret lørdag d. 16. april og blev udsat i deres nye hjem og alt gik som det skulle. Der blev udsat 3.650 stk. flotte ørreder på 15-19 cm som så ud til at stortrives i deres nye omgivelser. I de kommende dage vandrer fisken videre ud i livet og vil helt sikkert give fiskeriet efter havørreder i København et boost i de kommende år.

Vi håber selvfølgelig at denne udsætning kan fortsætte i de kommende år og gerne med endnu flere fisk.
Udsætningen kostede 15.000,- et beløb som blev dækket via tilskud fra Sjællands Småbådsfiskeklub, Strandparkens Udsætnings Sammenslutning og Ishøj Sportsfiskerklub.
Et kæmpestort tak for jeres støtte J


Ingen kommentarer:

Send en kommentar