tirsdag den 18. juni 2013

Furesø sandartens comeback

I de seneste sæsoner har mismodet bredt sig blandt Furesøens lystfiskere. Sandartfiskeriet har stort set været ikke eksisterende  og det kulminerede i 2012, hvor der kun var meldinger om et par enkelte sandarter over hele sæsonen.

Der har været mange spekulationer om hvor sandarterne var blevet af, var de blevet fisket op, var vandet blevet for klart så gedderne havde fået overtaget eller var det noget helt tredie

Nu viser det sig at sandarterne åbenbart har været der hele tiden, de har blot ”gemt” sig i den dybe sø. Siden premieren d. 1. juli, er der nemlig igen taget pænt med  sandarter på søen.

Per B. Larsen med sin flotte 5,10 kilos fisk
Flere fiskere er kommet i havn med flere sandart i rapportbogen.  Her senest har Per B. Larsen fået tre flotte fisk på samme tur, nemlig på 5,1 – 4,2 og 3,8 kilo og samme dag fik Anders Boes fisk på 5,35 og 3,0 kilo. 

Derudover har jeg kendskab til flere fisk over de fem kilo, så man kan da sige at fiskeriet er helt OK.

Sæsonens hidtil største er Gert Bendix`sandart på 7,90 kilo som han fangede til Furesøkonkurrencen og derefter kommer Henrik Pedersen´s flotte 7,50 kilos fisk fra premieren. 
Der er desuden fanget fisk på ned til 1,50 kilo, så der ser ud til at sandartfiskeriet på Furesøen har fået et velkomment comeback.

2 kommentarer:

  1. Spændende indlæg Steen, og dejligt at høre, at der også tegner til at være nye generationer på vej på Furesøen:)

    SvarSlet
  2. Herligt at ens formodninger og håb for en gang skyld holder stik ;-)

    SvarSlet