mandag den 2. marts 2015

Erhvervsfiskeriet tilbage på Tissø

Så kom beskeden som mange sjællandske sø fiskere havde frygtet, nemlig at erhvervsfiskeriet er tilbage på Tissø .

På et møde i går, blev det offentliggjort at Selchausdal Gods genoptager fiskeriet på søen.
Der er fra fiskeklubbernes side gjort hvad der var muligt for at forhindre dette, men man har fra godsets side valgt at starte fiskeriet op selv, så det har ikke været et spørgsmål om prisen for at købe erhvervsfiskeriet ud af søen, men alene at godset selv vil have en omsætning ud af erhvervsfiskeriet på søen.

Det er som sagt godset selv, som vil stå for fiskeriet, men man har fra starten af, indgået en aftale med to erfarne erhvervsfiskere, som tidligere har opereret på andre sjællandske søer, til at hjælpe med fiskeriet i den indledende fase.

Fin gedde fra Tissø som der nok bliver længere mellem fremover

En af fiskerne er Axel Karlshøj, som siger at hans målsætning er at få endnu bedre fiskeri på søen. Det vil han opnå ved at fange gedder og sandart mellem 2 og 5 kilo, dette skal gøres ved at benytte gællegarn uden for store masker !!
Han har også adgang til et klækkeri, så han vil sætte flere gedder og sandart ud end han fanger.

Det lyder jo meget godt, men fakta er, at selvfølgelig vil han også fange større fisk i garnene og fiskeriet er jo også startet op for at tjene penge. Så om det ender med at fiskeriet bliver endnu bedre for os som fisker med stang, det har jeg nu meget svært ved at tro på.

At der i det hele taget er startet et erhvervsfiskeri op på en af vores store søer, det er noget af en mavepuster til alle som holder af fiskeriet efter de ferske vandes rovfisk.
Selvfølgelig påvirker det fiskeriet i en negativ retning, det har man jo set andre steder.
Det er også tankevækkende, at man bruger millioner af kroner på at biomanipulere i nogle søer, fordi at der er for mange fredfisk, mens man tillader erhvervsfiskeri i andre søer, hvor man opfisker rovfiskene, så fredfiskene kommer i overtal.

Det er da i min verden åbenlyst idioti!!

Da søerne er private, er ejerne selvfølgelig i deres gode ret til at udføre erhvervsfiskeri i dem, men at man fra offentlig side ikke for længst har fået gjort noget ved dette, er ganske uforståeligt for mig.
Der må da være muligheder for at kompenserer sø ejerne for deres indtægter ved fiskeriet, så man kan holde garnene væk fra søerne. Der findes jo flere pengepuljer som er beregnet til miljø genoprettelse.
Der er f.eks. afsat 50 millioner kroner til opkøb af dambrug så der kan fjernes spærringer i vandløbene. Hvorfor ikke på samme måde afsætte et beløb til at opkøbe erhvervsrettighederne i søerne, så vi kan få en naturlig og miljørigtig artssammensætning her.

Glad fisker efter en god dag på Tissø, måske dette bliver historie

Ja, vi må erkende at vi endnu engang har oplevet at bedst som det går godt, så stikkes der en kæp i hjulet og vi bliver banket et godt stykke tilbage..
Vi må håbe at der snart er nogle som ser lyset og får udfaset erhvervsfiskeriet fra vores søer. Det ville alle være bedst tjent med, ikke bare lystfiskerne, men også søens fiskebestand, som så ikke skulle lide den skæbne at skulle udsættes for de for tiden så populære biomanipulationer, for at bringe bestanden tilbage i balance, som det så smukt hedder.


20 kommentarer:

  1. Du har så evigt ret Steen. Rigtig gode pointer. Jagt og fiskerettigheder er dog meget dybt forankret i lovgivningen helt tilbage fra Ruder Konges tid, men lad os håbe at fornuften sejrer over traditionen til sidst.

    SvarSlet
  2. Hej Steen

    Der er 100% garanti for, at det kun blive i en kort periode på højst to-tre år, hvor der vil være en erhvervsfisker i Tissø, men i det tidsrum vil han formentlig tømme søen for ål, gedder, sandart og aborrer, og ødelægge fiskeriet i mange år frem.

    Det er primært ålefiskeriet som er interessant i forbindelse med erhvervsfiskeri i ferskvand, men den mængde ål som der kan fanges har været konstant faldende de sidste 40-50 år, og derfor vil der næppe være ål nok i Tissø, så de kan forrente erhvervsfiskerens investeringer i båd, redskaber og forpagtning.

    Erhvervsfiskerne kan få op til 100 kroner pr. kg. for ål, men de får højst 10-20 kroner pr. kg for gedder, sandart og aborrer, og derfor vil det medføre, at en erhvervsfisker vil være nødt til at overfiske søen, hvis han skal overleve økonomisk, og det kan søen kun holde til i et par år, og så vil den være tømt for fisk, og erhvervsfiskeren må opgive søen.

    Jeg mener, at lystfiskerne i princippet kunne gøre tre ting:

    Den mest rimelige løsning ville være, at de sjællandske lystfiskere havde mulighed for, at brugte en del af deres indbetalinger til fiskeplejen, til en gang for alle at opkøbe fiskeretten i Tissø. Men der kan jo ikke tjenes ret meget på biologisk rådgivning i forbindelse med sådan et projekt, så det vil DTU Aqua med garanti spænde ben for, og DSf vil helt sikkert også modarbejde, at nogle af de mange millioner som sjællænderne hvert år indbetaler til fiskeplejen, bliver anvendt til et projekt på Sjælland.

    Den næst bedste løsning vil være, at alle de lystfiskerforeninger som p.t. har både og fiskeret i Tissø er pro aktive, så de i fællesskab byder på den erhvervsmæssige fiskeret i søen, og så må foreningerne jo bare hæve deres kontingenter, så de har råd til den merudgift. Jeg er selv medlem af LF, som har både i søen, og selv om jeg endnu ikke har været på fisketur i Tissø, så vil jeg ikke ha' noget i mod, at jeg skulle betale 50 eller 100 kroner mere om året i kontingent, hvis det er det som der skal til for at nå i mål.

    Der er selvfølgelig også den defensive og resignerende løsning, hvor alle de lystfiskerforeninger som p.t. lejer fiskeret i Tissø meddeler Selchausdal Gods, at hvis godset bortforpagter Tissø til en erhvervsfisker, så opsiger de deres aftaler om lystfiskeri i søen.

    Med venlig hilsen
    Niels Riis Ebbesen

    SvarSlet
  3. Der er jo mange ting fra ruder konges tid, som man har revurderet, men denne regel om frit garnfiskeri for lodsejere er der stædige foreninger for garnfiskere og lodsejere, der kæmper for at beholde. At denne regel er helt idiotisk og ude af trit med nutidens viden om balancen i naturen, har ingen betydning så længe at DTU Aqua understøtter konklusionen om, at garnfiskeri ikke er skadelig for søerne. Selv "vores egen forening" DSF resignerer tilsyneladende med betragtningen om at det er indgreb i den private ejendomsret!!!?. Er det så ikke et indgreb i samme, at bønderne ikke må sprøjte og gøde som de har lyst til?

    SvarSlet
  4. Hei Alle, jeg heter Theresa Walker, jeg er gift i 20 år med mannen min og vi har to sønner, eldste en 16 og yngre er 11 år. Min mann elsket meg mye, men det kommer til et punkt da han var involvert i affære med en kvinne som er hennes kollega. Jeg har aldri forestilt meg det, men på en eller annen måte forandret hans holdning til meg og barn, og hans forsinkelser fra arbeidet fikk meg til å tenke over saken. Selv på mitt 20 års bryllupsdag i mars holder jeg meg bort fra sex som vi lover å gjøre det på bryllupet jubileumsdag, det vil bli vår bryllupsreise igjen, 15 dager før Bryllupsmannet han bekjente at ja, han hadde sex med henne.
    Han brakte henne i min seng da jeg var ute for jobb, han vet det, men han gjorde det før bryllupsdagen på min seng, det betyr at følelsene mine var helt verdiløse for meg. Min mentale tilstand er full av smerte, jeg tror jeg kan ikke glemme og gjenopprette smerten, denne kvinnen var i full kontroll over henne, og jeg ville aldri gjøre det med vold, hun vil vinne over meg da hun er skilt, hun sa at hun var sjalu over vårt forhold, og hun vil ødelegge meg ved å ta min mann.
    Jeg måtte diskutere det med en venn som ba meg finne en god stavekaster, først og fremst trodde jeg aldri på denne Cast stavemåten, men jeg må prøve den før jeg kom over PROPHET JOSEPH UGO-e-post på internett om hvordan han har hjulpet så mange som får sin eks, og hjelper mennesker med å rette forholdet og gjøre folk lykkelige i forholdet deres og noen andre historier om åndelig sykdom og mer, jeg forklarte min situasjon for ham og han hjalp meg med å utføre noen bønner, noen urter og røtter og et lite offer som jeg gjorde, og innen 7 dager kom han tilbake til Apologize og det var bare et mirakel for meg. Er glad i dag at han hjalp meg, og jeg kan stolt si at mannen min er nå hos meg igjen, og han er nå forelsket i meg som aldri før.
    Har du behov for hjelp i forholdet ditt som å få tilbake din mann, kone, kjæreste, kjæreste, vinnende av lotterier, urtemedisin for sykdom eller jobbopprykk, noen form for åndelig problem, Seere leser innlegget mitt som trenger hjelp når det gjelder noen Livsutfordringer bør kontakte ham.

    E-post: karnataka.temple@gmail.com
    WhatsApp: +34631686040

    SvarSlet
  5. Jeg gråt og suget dag og natt, til det ble så ille at jeg ikke kunne bære den lenger. og jeg reiste ut til folk som kan hjelpe, jeg hitted på den virkelige tingen, og det er Dr Ilekhojie. Jeg ga nesten opp med å prøve å få min Ex Ektemann tilbake og ha en fornøyd familie igjen. Jeg hadde prøvd det hele jeg visste, og med staver, velsignelser og ekstraordinære magiske krefter gjort, og straks etter 2 dager kom min ex Ektemann tilbake til meg og han var straffet for alt han gjorde.
    Og nå er livet mitt balansert og jeg er glad igjen. Han ga en god tjeneste, og jeg tror ikke folk hadde kjent om Dr Ilekhojie tempel og hans magiske krefter. Du er diamant i grovt takk Dr Ilekhojie Du er talentfull og du gir deg så fritt som du gjorde med meg. Takk for at du vevet dine magiske kjærlighetsformål for meg. Min mann er tilbake til meg akkurat som det var da vi først møtte .. fra dypet av min sjel! Jeg er utrolig glad nå. Takk og Gud velsigne deg så mye herre. nå er mannen min tilbake til meg bare i 48 timer, som du har sagt det ... og jeg er fullt belønnet. Mange takknemlighet. Her er Doc Ilekhojie Email: gethelp05@gmail.com eller ring +2348147400259

    SvarSlet
  6. Hei, jeg vil dele mitt fantastiske vitnesbyrd Etter å ha vært i forhold til Ektemann i årevis, brøt han med meg, jeg gjorde alt for å bringe ham tilbake, men alt var forgjeves, jeg ville ha ham tilbake så mye på grunn av kjærligheten jeg har For ham ba jeg ham om alt, jeg gjorde løfter, men han nektet. Jeg forklarte problemet mitt til min venn, og hun foreslo at jeg helst skulle kontakte en stavekaster som kunne hjelpe meg med å stave en stave for å få ham tilbake, men jeg er den typen som aldri trodde å stave, jeg hadde ikke annet valg enn å prøve det, jeg sendte postkassen, og han fortalte meg at det ikke var noe problem at alt ville gå bra før tre dager, at min eks skal komme tilbake til meg før tre dager, han kastet staver og overraskende på den andre dagen, det var rundt 4 pm. Min eks kaller meg, jeg var så overrasket, jeg svarte på anropet og alt han sa var at han var så lei meg for alt som skjedde at han ville at jeg skulle komme tilbake til ham, at han elsker meg så mye. Jeg var så glad og gikk til ham som var hvordan vi begynte å leve sammen lykkelig igjen. Siden da har jeg gitt et løfte om at noen jeg kjenner som har et forholdsproblem, vil jeg være til hjelp for en slik person ved å henvise ham eller henne til den eneste virkelige og kraftige staveren som hjalp meg med mitt eget problem. e-post: babaidadawiseman01@gmail.com
     Du kan sende e-post til ham hvis du trenger hjelp i ditt forhold eller noe annet sak.

    Kjærlighet Stavninger
    Tjen gode penger eller vinn en lotteri.
    Oppnå suksess i virksomheten.
    Åndelige problemer.
    Vinn rettssaken.
    Se etter din livspartner.
    Få en godt betalt jobb.
    Få kontroll over ekteskapet ditt.
    Motta favør og få tiltrekning fra folk.
    Få tilbake tapte penger.
    Helbred deg av alle sykdommer. både herdes og uhelbredelig.
    Løs svangerskapsproblemer og velsigne deg med babyer etc ...

    Ta kontakt med denne flotte mannen hvis du har problemer med en varig løsning
    gjennom babaidadawiseman01@gmail.com
    WhatsApp: +2348136951551

    Takk meg senere

    SvarSlet

  7. Ekte kjærlighetsspell Caster Dr.Obodo. Staver for å tiltrekke kjærlighet, Stopp skilsmisse, Ekteskapsstaver, Ta tapt kjærlighet, Penger og velstående staver, Beskyttelsesformer, Staver til ..Kontakt informasjon
    E-post: templeofanswer@hotmail.co.uk
    Cell, Viber og whatsapp +2348155425481

    SvarSlet
  8. Jeg heter Linnea Magnus, jeg kommer fra Oslo, men jeg er flyttet til Skottland med mannen min, jeg vil dele denne gode nyheten om livet mitt med alle og med de som trenger hjelp i tårnekvinner / Forhold. Jeg led i seks år, min mann forlot meg og fortsatte å ha en annen kvinne bare fordi familien hans ikke elsket meg, og fordi jeg ikke kunne gi ham en baby, gråt jeg i syv år fordi mannen min skilt meg. Jeg leter etter staver som skyen hjalp meg på nettet. Jeg møtte så mange tryllekunstnere, de hevdet alle pengene uten å hjelpe meg, men den 3. juni 2019 så jeg et online bidrag fra en god magiker som heter Drigbinovia. Jeg bestemte meg for å komme i kontakt med ham da jeg kom i kontakt med ham, han fortalte meg at problemet mitt var løst fordi jeg hadde kontaktet ham, jeg fortalte ham alt mitt problem og han lovet å hjelpe meg å returnere mannen min tilbake. Drigbinovia instruerte meg og viste meg hva jeg skulle gjøre så jeg følger alle instruksjonene og gjør det han ba meg gjøre etter tre dager han fortalte meg at mannen min vil ringe meg før jeg sover den dagen og beklager. Så snart han fortalte meg alt, ringte mannen min meg og spurte meg om å ta ham tilbake etter seks år med skilsmisse. I dag deler jeg denne meldingen fordi jeg vil at verden skal vite og det er en god jobb, og jeg er også veldig glad for å være gravid, og for de av dere som trenger hjelp, problemer med jobb eller kampanje, kontakt Drigbinovia i dag og løse problemet ditt her er e-post: doctorigbinovia93@gmail.com eller whatsapp ham på jeg +2348144480768 Jeg lover deg at ditt problem vil bli løst

    SvarSlet
  9. Tenk deg å bli rikelig rikelig over natten. Å være en vinner av et multi-million dollar lotteri vil sikkert være et livsendrende arrangement for nesten hver eneste lotterievinner. Jeg heter Joe Maquez, og jeg vant summen av 1.800.000 euro. Jeg vet at mange ville lure på hvordan jeg hadde vunnet lotteriet. Ville du tro på meg hvis jeg fortalte deg at jeg gjorde det med staveforming? Jeg møtte denne berømte stavkirken kjent som DR ISIKOLO, og han var den som gjorde det for meg. Så sjokkerende som det var for meg, var min berømte kommentar til pressen: "Jeg skal gå og gjemme meg i sengen min." Aldri trodde jeg at DR ISIKOLO faktisk gjorde meg rik over natten. Hvis du vil ha din sjanse til å vinne og bli veldig rik, akkurat som meg, kontakt Doctor Isikolo på isikolosolutionhome@gmail.com eller Whatsapp ham på +2348133261196 og du vil bli heldig. Takk for å lese og håper å se deg på toppen.

    SvarSlet
  10. KONTAKT DENNE STORE SPELL CASTEREN FOR HJELP TIL VIN LOTTERI ELLER LOTTO. isikolosolutionhome@gmail.com
    Jeg er veldig takknemlig for å dele disse store vitnesbyrdene med deg. Det beste som noen gang har skjedd i mitt liv er hvordan jeg vinner lotteriet. Jeg er en kvinne som tror at en dag vil jeg vinne lotteriet. til slutt mine drømmer kom gjennom da jeg emailet DR ISIKOLO. og fortell ham at jeg trenger lotteri tallene. Jeg har kommet langt på å bruke penger på billett bare for å sikre at jeg vinner. Men jeg vet aldri at vinnende var så lett før den dagen jeg mente spell caster online som så mange mennesker har snakket om at han er veldig flott i casting lotteri spell, så jeg bestemmer meg for å prøve det. Jeg kontaktet denne mannen og han gjorde en stave og han ga meg vinnende lotteri tallene. Men tro meg da tegningene var ute, var jeg blant vinnere. jeg vinner 1.900.000 millioner euro. DR ISIKOLO virkelig du er den beste, med denne mannen kan du få millioner av penger gjennom lotteri. Jeg er så veldig glad for å møte denne mannen, jeg vil alltid være takknemlig for deg. E-post ham isikolosolutionhome@gmail.com eller Whatsapp ham på +2348133261196

    SvarSlet
  11. DO YOU NEED HELP TO GET PREGNANT OR SOLVE INFERTILITY PROBLEM. I have been trying for 5years to get pregnant and needed help! i have Been going to the doctors but still nothing. The doctor said that me and my husband are fine and I don’t know where else to turn. Until one day my friend introduce me to this great spell caster who helped her to get back her lost husband back with love spell and also made her pregnant, So I decided to contact this spell caster Dr ISIKOLO on his EMAIL:[isikolosolutionhome@gmail.com] after interaction with him he instructed me on what to do, after then i should have sex with the my husband or any man I love in this world, And i did so, within the next one months i went for a check up and my doctor confirmed that i am 2weeks pregnant of two babies. I am so happy!! if you also need help to get pregnant or need your ex back please contact his email address: EMAIL:[isikolosolutionhome@gmail.com] OR CALL +2348133261196 As HE did it for me, I am now a mother of twins. He will also do it for you. THANKS. HE IS SPECIALIZE IN THE FOLLOWING SPELL.
    1) If you want your ex back.
    2) Stop your marriage or relationship from breaking apart.
    3) You want to be promoted in your office.
    4) Cure for premature ejacuation
    5) If you want a child.
    6) You want to be rich.
    7) You want to tie your husband/wife to be yours forever.
    8) If you need financial assistance.
    9) Cure for herps
    10) Cure for HIV
    11) Cure for Cancer

    Contact this great man if you are having any problem for a lasting solution
    through isikolosolutionhome@gmail.com or call or whatsapp him his direct line +2348133261196

    SvarSlet
  12. LOTTO, lotteri, jackpot. Hei, alle mine seere! Jeg er veldig glad for å dele disse gode vitnesbyrdene. Det beste som noen gang har skjedd i mitt liv, er hvordan jeg vinner lotteriet euro millioner mega jackpot. Jeg er en mann som tror at en dag vil jeg vinne lotteriet. Til slutt kom drømmene mine gjennom da jeg mailte DR ISIKOLO. og fortalte ham at jeg trenger lotteri tallene. Jeg har brukt så mye penger på en billett bare for å sikre at jeg vinner. Men jeg visste aldri at det var så lett å vinne før dagen jeg møtte spellcasteren online, som så mange mennesker har snakket om, at han er veldig flott i å stryke lotteri, så jeg bestemmer meg for å prøve. Jeg kontaktet denne flotte doktoren, og han gjorde en stave og han ga meg vinnende lotteri tallene. Men tro meg da trekkene var ute, var jeg blant vinnere. Jeg vant 300 000 euro. DR ISIKOLO virkelig du er den beste, med disse flotte Dr kan du vinne millioner av penger gjennom lotteriet. Jeg er så veldig glad for å møte denne store mannen nå, jeg vil alltid være takknemlig for deg dr. Send ham til dine egne vinnende lotteri nummer via isikolosolutionhome@gmail.com eller Whatsapp ham på +2348133261196 Hilsen

    SvarSlet
  13. Hei alle sammen, dette er den mest fantastiske tingen jeg noensinne har opplevd i hele mitt liv, og jeg trenger å dele dette store vitnesbyrdet. Jeg vil bare si takk til Dr.Amiso for at jeg tok tid til å hjelpe meg med å formanere den fortryllelsen som bringer tilbake eks-kjæresten min som plutselig mistet interessen for meg etter seks måneders forlovelse, men i dag er vi gift og lykkeligere enn aldri før. Jeg ble virkelig forbløffet og sjokkert da Anne begynte å tigge om tilgivelse og for at jeg skulle akseptere ham tilbake. Jeg mangler ord, og jeg vet ikke hvor mye jeg skal formidle min takknemlighet til deg Dr.Amiso, du er en Gud som er sendt for å gjenopprette ødelagte forhold. Han liker å hjelpe folk med å oppnå sine ønsker, finne ekte kjærlighet. Hvis du har et problem og du leter etter en ekte og ekte veiviser for å løse det problemet for deg. Prøv den store Dr.Amiso i dag, for kreft- eller skilsmissesaker, Jobbfremming og suksess, helse- eller ekteskapelige problemer, ønsker å bli kjent i verden, vinne rettsaker, selskapet nekter å betale deg, noen form for problemer i det hele tatt, slutte å gråte, jeg fant ut at det å ta urtemedisinen sin det beste. å få sine ekselskere tilbake, slutte med voldelige forhold, finne suksess, tiltrekke lykke, finne sjelekamerater og mer. Kontakt ham i dag, og la ham vise deg underverkene og forundringene i hans kjærlighetsformuleringssystem. Han leverer resultater på sitt beste innen ekte stavebesetning. Send en e-post til Dr.Amiso på herbalisthome01@gmail.com
     

    SvarSlet
  14. Hei alle sammen, jeg vil vitne om den store og kraftige trylleformidleren som heter DR WALE som brakte tilbake eksen min som forlot meg og forlovet seg med en annen jente. morgen og natt før du legger deg, men alt som stoppet uten noen god grunn. når som helst jeg ringer til ham, ropte han på meg og fortalte meg at han ikke ville ha noe med meg å gjøre lenger, jeg var så lei meg og forvirret at jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre, så gikk jeg online for å søke om hvordan jeg skulle få tilbake min ex så fant jeg en artikkel der noen snakket om hvordan den store og mektige DR WALE hjalp henne, og hun la igjen WhatsApp-nummeret hans +2347054019402. Jeg tok det og kontaktet ham. Jeg fortalte ham problemet mitt, han bare smilte og ba meg om å slappe av, alt vil være OK, jeg gjorde alt han ba meg om å gjøre, og han forsikret meg om at etter 48 timer vil eksen min være tilbake, til min største overraskelse tre dager senere kom kjæresten min tilbake kneler og ber om at jeg skal ta imot ham tilbake nå, vi er så lykkelige sammen. DR WALE kan også hjelpe deg med å kontakte ham på WhatsApp / Viber: +2347054019402 ELLER drwalespellhome@gmail.com

    SvarSlet
  15. Til alle, der læser dette, skal du have tro og et højt niveau af positivitet, fordi der er større kræfter på arbejde, end du nogensinde kan forestille dig. Det vil blive bedre, når du tror og handler på det, og derefter vil hver af dine situationer gradvist transformere til det bedre. Jeg fik tingene restaureret med min ægtefælle efter et møde med DR EGWALI. Min forening blev ødelagt af uovervindelige kræfter, der ikke vidste, at mit ægteskab var hovedmålet, vi havde vedvarende problemer uden at løse dem, men tingene kom sig efter DR EGWALIs ankomst, fordi vi er glade og lever i fred, uden tvivl vil jeg stærkt anbefale at dem, der har brug for det, virker godt, det er virkelig troværdigt for alle problemer, du støder på, uanset om det er kærlighed, beskyttelse, penge eller psykiske kræfter. DR EGWALI er den ægte vare. Send ham en e -mail på Dregwalispellbinder@gmail.com eller på Viber / WhatsApp +2348122948392

    SvarSlet
  16. Jeg heter Michael Mosley, jeg er lege, jeg er 65 år gammel. Folk lurer på hvorfor jeg er så vellykket, hvorfor jeg har en ren opplevelse av å behandle mennesker uten å miste livet. Hemmeligheten bak min suksess er Dr. zooma, en stave spiller, en livskifter og en god lytter. Jeg tok kontakt med ham for 15 år siden, siden da har historien min endret seg, ikke bare at jeg er rik, men også livreddende. der opererer jeg ikke lenger, jeg gir bare klienten en liten mengde urtemedisin, og klientene mine er på beina igjen. Jeg vil ikke kaste bort mye tid, kontakt ham nå via e -post: zoomatemplegoddess@gmail.com
    Tlf: +19737553810
    Du vil bli overrasket

    SvarSlet
  17. Jeg giftet meg med skolekjæresten min, vi har begge to barn sammen. vi levde fint ikke før stemoren hans kom på besøk til oss. etter en uke hun dro, begynte mannen min å ha en morsom oppførsel mot meg. Jeg ble sjokkert og overrasket fordi jeg aldri visste hva jeg gjorde galt. han fortalte meg at han avslutter ekteskapet vårt, og han vil også ta barna med seg. fordi jeg visste at mannen min ikke var denne typen mann med dårlig hjerte, måtte jeg bare se etter en løsning i tide. det var slik jeg kom over DR WALE så mange gode vitnesbyrd om ham. så jeg kontaktet ham fortalte ham alt som foregikk med meg. DR WALE fortalte meg at han ville forberede en trolldom for meg, og han ba meg få noen ting som jeg betalte for dem. etter at han hadde trollbundet meg, viste han seg at stemoren min sto bak alt som har skjedd i ekteskapet vårt. hun gjorde en spell for atskilt jeg og mannen min, mannen min stemor er nå i skam. alt takket være DR WALE som kom til rett tid for å hjelpe meg ut av dette rotet. DR WALE er en god mann med sine ord. du også kan kontakte ham, og han vil bringe din lykke tilbake. WhatsApp/Viber +2347054019402 ELLER drwalespellhome@gmail.com

    SvarSlet
  18. Jeg er her også og setter pris på det gode arbeidet til DR WALE. Da jeg trodde det var over i livet mitt, var det da denne flotte mannen kalt DR WALE kom meg til unnsetning. Jeg hadde alvorlige problemer med mannen min, at han sender inn et skilsmissebrev som forteller meg at han vil skilles fra meg. Det gjør at jeg mister litt fokus på arbeidsplassen min, noe som gjorde at sjefen min ga meg et sparkebrev, og det blir verre for meg. Ikke før denne dagen fortalte en god venn av meg hvordan DR WALE hjalp henne med problemet hennes. Så jeg tok motet til å kontakte DR WALE og fortalte ham alt. Alt han gjorde for meg var at han trollbandt meg som gjorde at mannen min aldri ble skilt fra meg igjen, og sjefen min på jobben ringte meg tilbake for å begynne å jobbe igjen. nå lever jeg og mannen min lykkelig sammen. Du kan kontakte DR WALE på WhatsApp/Viber +2347054019402 ELLER
    drwalespellhome@gmail.com

    SvarSlet
  19. Mannen min pakket ut av huset for å bo sammen med en annen dame han møtte på nettet, og han sendte meg skilsmissepapirer. Jeg ønsket ikke skilsmisse på grunn av kjærligheten jeg har til mannen min, jeg vil ikke at familien min skal gå i stykker. Jeg mistenkte at kvinnen brukte en trolldom for å binde mannen min slik at han ikke kan komme tilbake til familien sin. Jeg lette etter tips om hvordan jeg kan vinne mannen min tilbake, og jeg kommer over en kommentar som sier at DR WALE hjalp henne med å få mannen tilbake etter flere måneders samlivsbrudd, og jeg tok WhatsApp-nummeret til DR WALE som var til stede på kommentaren og WhatsApp +2347054019402 ham om problemet mitt, og han svarte meg og hjelpe meg med å gjenopprette mannen min innen en uke, og akkurat nå er mannen min tilbake hos meg, og han er enda mer kjærlig og omsorgsfull. Du kan også kontakte DR WALE for å få hjelp på WhatsApp/Viber: +2347054019402 eller e-post: drwalespellhome@gmail.com DR WALE er den rette personen å kontakte om forholdet ditt eller ekteskapsproblemer, og han vil hjelpe deg med å få tilbake eksen din, og jeg er veldig glad for å vitne om hans gode arbeid

    SvarSlet
  20. Jeg tok nesten livet mitt på grunn av mannen min som forlot meg og sluttet å ringe. Han sa at han ikke elsker meg lenger, jeg prøvde å tigge ham, men han vil ikke svare meg før vi hadde en kamp og slo opp i seks måneder, etter det innser jeg at jeg ikke kan dra uten ham. Jeg prøvde alt mulig for å få ham tilbake, men mislyktes. inntil jeg kom over denne mannen som heter DR WALE på nettet, kontaktet jeg ham og fortalte ham alt som har skjedd mellom meg og mannen min før vi skilte oss. Han spurte meg ikke så frykte at alt skal bli bra igjen. han ba meg betale for gjenstander som han ville brukt til å forberede kjærlighetsformularet for meg, og jeg betalte og fulgte alle råd og instruksjoner han ga meg. Etter å ha hjulpet meg med en kjærlighetsform, og se, kom mannen min tilbake innen en uke. ba meg om tilgivelse, jeg ble så overrasket over at trollformler som DR WALE fortsatt eksisterer. Hvis noen her trenger litt hjelp, med all oppriktighet, kontakt DR WALE i dag via WhatsApp/Viber: +2347054019402 eller e-post: drwalespellhome@gmail.com
    Du er faktisk den beste DR WALE takk for at du gjorde hjemmet mitt til et lykkelig hjem igjen. Jeg kan aldri slutte å snakke om deg sir. han er virkelig en flott mann, du kan kontakte ham for løsning for alle slags problemer som
    (én) lotteriformidling
    (to) eks tilbake
    (tre) bli gravid
    (fire) kur for enhver form for sykdom, sykdom og infeksjon
    Og mange andre kontakter denne flotte mannen i dag og får din
    Problemer løst 100%

    SvarSlet